Tanulságos mese 2.


A szamár története

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott...

Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba.Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat tesz. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

A tanulság:
Az életben is sok probléma megoldhatatlannak tűnhet egészen addig, amíg nem látjuk meg benne a lehetőséget az előrelépéshez. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel! Hiszen "a legyőzöttség egy ideiglenes állapot, csak a feladás tesz véglegessé."

Kövess minket a Facebookon