Sylvester Stallone sikersztorija


Sylvester Stallone nevét mindenki ismeri. De a legtöbben nem tudják, hogyan is kezdődött az ő sikertörténete.
Stallone arcának bal oldala születésekor egy orvosi hiba miatt részlegesen lebénult. Ez eredményezte ajkának jellegzetes állását és későbbi nehezen érthető beszédét, amely miatt gyerekkorában sokat csúfolták. Állapota és családja rossz anyagi helyzete mellett sorsát tovább nehezítette, hogy szüleinek házassága felbomlóban volt, Stallone gyermekkorának egy részét nevelőotthonokban töltötte.
Felgyülemlett agresszióját, melyet társai piszkálódásai és az egyedüllét váltott ki belőle, sportolással igyekezett levezetni; elkezdett súlyt emelni, diszkoszt vetni és vívni, valamint tagja lett a Deveraux középiskola futballcsapatának is. A 60-as években sportösztöndíjjal az American College of Switzerland hallgatójaként ismerkedett meg a színészkedéssel. Hazatérése után az University of Miamin drámát kezdett tanulni, azonban a diploma megszerzése előtt úgy döntött, félbehagyja tanulmányait és New Yorkba költözik, hogy megvalósítsa álmát és színész lehessen.

Chuck Wepner egy nehézsúlyú bokszoló volt, aki karrierje csúcsán a legendás Muhammad Ali ellen léphetett a szorítóba a világbajnoki címért. A küzdelem reggelén Wepner egy pink fürdőköntöst adott a feleségének, és azt mondta, hogy hamarosan a nehézsúlyú világbajnokkal bújhat ágyba.
A kilencedik menetben nem kis meglepetésre Wepner ledöntötte a lábáról Alit, és azt kiálltotta az edzőjének:
– Indítsd a kocsit, megyünk a bankba, milliomosok vagyunk!
Mire az edzője ezt felelte:
– Jobban teszed, ha megfordulsz, mert már tápászkodik is fel!
Végül Ali megnyerte a mérkőzést.

A történet érdekessége, hogy miután Stallone nyomorgó íróként végignézte a mérkőzést, hazament, és három alvás nélkül eltöltött nap alatt megírta az Oscar díjas Rocky forgatókönyvét.
A rengeteg elutasítás után az egyik filmstúdió felajánlott 400 ezer dollárt Stallonénak a forgatókönyvért, de ő nem fogadta el – annak ellenére, hogy igazán szűkölködött akkoriban. Helyette inkább 20 ezer dollárt valamint bizonyos százalékot kért a film bevételéből, és azt, hogy eljátszhassa a film főszerepét. Szinte mindenki próbálta lebeszélni erről, még a saját édesanyja is, de Stallone hajthatatlan volt, mert érezte, hogy ez élete legnagyobb lehetősége.
A stúdió ezek után Wepnernek is ajánlatot tett, hiszen a film az ő életén alapult. Választhatott, hogy egyszeri 70 ezer dollárt kér, vagy részesedést a film nyereségéből. Wepner a biztos 70 ezer dollárt választotta, mely döntésének köszönhetően 8 millió dollárral lett szegényebb. A film 10 Oscar-jelölést kapott, ebből hármat el is nyert.
Ma Chuck Wepner Bayonne-ban él, és röviditalok értékesítésével foglalkozik, Sylvester Stallonét pedig a világon senkinek sem kell bemutatnunk…

Kövess minket a Facebookon